A sárgarépa- és gyömbérlé 5 egészségügyi hatása elképesztő
Egy finom, reggeli ital nemcsak frissít, de tele van tápanyaggal is, amelyek segítenek feltölteni a szervezetet és annak mechanizmusait. Nagyszerű választás a sárgarépa- és gyömbérlé. Mindkét összetevő rendkívül jó hatással van szervezetünkre.
Így készíts sárgarépás gyömbérlevet
Moss meg és hámozz meg 2-4 sárgarépát és 2-3 centiméter gyömbért. Adj hozzá 1 csésze vizet, turmixold össze és nyomj bele fél teáskanál citromlevet is.
Ezért jó a szervezetednek a sárgarépás gyömbérlé
1. Fokozza az immunitást
A sárgarépa gazdag A-, C-vitaminban és antioxidánsokban, míg a gyömbér gyulladáscsökkentő és vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik. Együtt segítenek az immunitás erősítésében és a fertőzések leküzdésében. A sárgarépában található A-vitamin emellett erősíti a légutak és a bél nyálkahártyáját, amelyek az immunvédelem első vonalát jelentik.
2. Jó a szemnek
A sárgarépa tele van béta-karotinnal, amely A-vitaminná alakul, és elengedhetetlen a jó látáshoz. Emellett luteint is tartalmaz, egy antioxidánst, amely megvédi a szemet a káros fénytől, és csökkentheti az életkorral összefüggő makula degeneráció kockázatát. Az immunrendszer erősítésével a gyömbér segít megvédeni a szemet a szezonális fertőzésektől, például a kötőhártya-gyulladástól.
3. Támogatja az emésztőrendszer
A gyömbér serkenti az emésztőenzimeket és csökkenti a puffadást, míg a sárgarépalé megnyugtatja a gyomornyálkahártyát. Együtt javítják az emésztőrendszer egészségét, és segítenek enyhíteni a savasságot vagy a gázképződést. Egy tanulmány szerint egy csésze apróra vágott sárgarépa körülbelül 3,58 gramm rostot tartalmaz, amely támogatja az emésztőrendszer optimális működését. A sárgarépa a bélmozgás elősegítésével csökkentheti a vastagbélrák kockázatát is, a gyömbér pedig tanulmányok szerint serkenti az emésztőrendszeri váladékot és enzimeket, segíti a tápanyagok lebontását és felszívódását, valamint csökkenti a gyomor-bélrendszeri gyulladást.
4. Erősíti a szívet
A sárgarépa és a gyömbér is segít csökkenteni a rossz koleszterinszintet (LDL) és javítani a vérkeringést, támogatva ezáltal a szív egészségét és csökkentve a szív- és érrendszeri problémák kockázatát. Kutatások szerint a sárgarépa az oxidatív stressz csökkentésével védi a szívet, míg a gyömbér bioaktív vegyületei hozzájárulnak a szív- és érrendszeri előnyökhöz azáltal, hogy csökkentik a vérnyomást, csökkentik a koleszterin- és trigliceridszintet.
5. Ragyogó bőr
A sárgarépa antioxidánsai és a gyömbér tisztító tulajdonságai segítenek kiüríteni a méreganyagokat, csökkentik a pattanásokat, és belülről segítik a tiszta, ragyogó bőrt. A sárgarépa védi a bőrsejteket a korai öregedéstől és az oxidatív károsodástól, a gyömbér pedig antioxidánsai révén lassítja az öregedés látható folyamatát.
The post A sárgarépa- és gyömbérlé 5 egészségügyi hatása elképesztő first appeared on nlc.