Unalmas saláták helyett így sokkal vonzóbb zöldségeket enni!
Dr. Schwab Richárd jött, és egyszer csak azon vettük észre magunkat, hogy tömegek csüggnek a szavain: a sok hasznos információ között az egyik állandó mantrája: a zöldség, zöldség, zöldség.
Bár ő kifejezetten a nyers termények mindennapi fogyasztását szorgalmazza – mintegy fél kiló nyers zöldségben a meghatározva a napi fejadagot –, abban megegyezhetünk, hogy a feldolgozott és ultrafeldolgozott, bizonyítottan egészségtelen ételek, készétélek, gyorsételek világában még mindig inkább adjuk a voksunkat a párolt, főtt vagy sült zöldségekre, mint a junk foodokra. Tény, hogy a nyers zöldségek tartalmazzák a legtöbb vitamint, ásványi anyagot és az emberi szervezet számára éltető enzimeket, de lássuk be: sokszor nem egy tányér salátára vágyunk.
Különösen nem a cudar idő beköszöntével, amikor olyan jólesik belülről is egy kis melegítés. De mit is tehetünk annak érdekében, hogy több zöldség kerüljön az asztalra úgy, hogy ne kényszer legyen ezek fogyasztása, hanem szívesen is gondoljunk ezekre az ételekre?
Nem ellenség a hús sem
Hangsúlyozottan nem vegán vagy vegetáriánus étrendet ajánlunk, hanem egyszerűen csak éltető zöldségekkel teli fogásokat. Továbbá nem elvont, furcsa, nem vonzó ételeket, hanem olyan kedvenceket, amiket eddig is szerettünk és ettünk – de nézzük meg, hogyan lehetnének „zöldségesebbek”!