Ezek az őszi zöldségek és gyümölcsök segítenek megelőzni a rákos megbetegedést
Amikor beköszönt az ősz, nemcsak a természet ölt színes ruhát, hanem a piacok pultjai is. A frissen szedett almák, roppanós körték, édes szőlőfürtök és a sütőtök narancssárga ragyogása igazi vitaminbombát rejtenek magukban. Az idénygyümölcsök és -zöldségek ilyenkor a legízletesebbek, ráadásul számos kutatás szerint közülük több is segíthet csökkenteni a daganatos betegségek kockázatát.
Nem véletlen, hogy az orvosok és dietetikusok újra és újra hangsúlyozzák a szezonális étkezés fontosságát: ezek az ételek nemcsak olcsóbbak és frissebbek, hanem tele vannak antioxidánsokkal, rostokkal és vitaminokkal, amelyek támogatják a szervezet természetes védekezőképességét. Most megmutatjuk, mely őszi finomságok érdemesek különösen a figyelmünkre, ha az egészségünk védelméről és a rák megelőzéséről van szó.