Ennyibe kerül a rántott hús a magyar elitnek 2025-ben – luxuséttermek toplistája

A Dining Guide 2025-ös listája alapján a legjobb hazai rántott húsokat felsorakoztató TOP 10+2 étteremben kimagasló árkategóriák vannak – írja a Pénzcentrum. A Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán idén is kihirdették az év legjobb hazai éttermeit, vendéglátóhelyeit, és külön az ország legjobb vidéki éttermeit is; az éttermi toplisták mellett a 2025-ös kiadványban még helyet kaptak a top családi éttermek, legjobb brunch- és reggelizőhelyek, továbbá a legjobb éttermi borlapok is, újdonságként pedig megjelent az ország top10+2 túrógombóca.
Fotó: Getty Images
A TOP10 +2-es rántott hús-rangsorban szerepel a következő 10 vendéglátóhely:
- Kollázs – Brasserie & Bar
- Anyukám mondta (Encs)
- Buja Disznó(K)
- Déryné
- Hableány Badacsony
- Kistücsök FOOD&ROOM (Balatonszemes)
- Rosenstein Vendéglő
- Spago Budapest
- STAND25 Bisztró [cordon bleu]
- MoszkvaTér Bisztró [kijevi csirkemell]
A Pénzcentrum az elmúlt évek árait is górcső alá vette és megállapította: jelentős drágulás tapasztalható a prémium kategóriában is. Miközben vidéken akár több ezer forint is lehet a különbség egy “normál” és egy TOP éttermi rántott hús ára között, ezek a helyek már a többszörösét kérik néhány évvel ezelőttinek. Ez jól mutatja, hogy a tradicionális magyar comfort food is luxuscikké válhat.
Mutatjuk az árakat a listán szereplő éttermekben:
Kollázs – Brasserie & Bar
- WIENER SCHNITZEL, Sucrine saláta, vinaigrette: 14 600 Ft
(2022: 8 900 → 2023: 10 900 → 2024: 12 900 Ft)
Anyukám Mondta (Encs)
- Rántott borjúláb: 5 490 Ft
- Rántott mangalica karaj vajban sütve: 7 990 Ft
Buja Disznó(K)
- Rántott hús (sertés): 4 280 – 4 990 Ft
(helyszíntől függően; 2024-ben 4 280–4 680 Ft)
Déryné
- Nincs nyilvános étlap vagy ár 2025-re
Hableány Badacsony
- Bécsi szelet sertésszűzből: 5 950 Ft
(2024-ben még borjúból: 7 250 Ft)
Kistücsök (Balatonszemes)
- Rántott pecsenyehús burgonyapürével: 5 990 Ft
(2024: 5 490 Ft, ez tehát 9%-os áremelkedés)
Rosenstein Vendéglő
- Borjú bécsi, petrezselymes burgonyával: 5 500 Ft
- Rántott borjúláb: 5 700 Ft
- Mustáros mangalicaszűz rántva: 5 800 Ft
Spago Budapest
- Borjúfiléből készült bécsi szelet, salátával: 17 200 Ft
(2024: 16 500 Ft, 2023: 14 500 Ft)
STAND25 Bisztró
- Kijevi jércemell burgonyapürével: 7 900 Ft
(A tavalyi cordon bleu ára 8 500 Ft volt, ez már nincs az étlapon)
MoszkvaTér Bisztró
- Kijevi csirkemell burgonyapürével: 7 900 Ft
(nincs áremelés 2024-hez képest)