Miért igyál fahéjas mandarinhéjteát?

A tea műfaja Európába a 18. században tört be, főként az Egyesült Királyságban és Franciaországban terjedt el. Ez az ital mérhetetlenül divatos volt a királyi családok és az arisztokrácia körében. Magyarországon aztán csak az 1800-as években figyeltünk fel a teára, és idővel sokkal könnyebben beszerezhetővé vált, olyannyira elérhetővé, hogy szinte mindenki megengedhette magának a fogyasztását. Bár még mindig inkább kávézós nép vagyunk, azért a tea is a szívünkhöz nőtt.
Fotó: Iuliia Isaieva/Getty Images
Az új kedvenc
Talán te is találkoztál már a legújabb őrülettel, a mandarinhéjteával a közösségi médiát görgetve. A fahéjjal ízesített ital mindenki kedvenc frissítője lesz a nyári hónapokban – és nem véletlenül! Ennek a fajta teának, különösen a fahéjjal együtt számos jótékony hatása van az egészségünkre. Úgy, mint:
- Javítja az emésztést: Segít enyhíteni a gázképződést és a nehéz emésztést, valamint serkenti az epetermelést.
- Erősíti az immunrendszert: Gazdag C-vitaminban és antioxidánsokban, amelyek erősítik a szervezet természetes védekezőképességét.
- Segít a vércukorszint szabályozásában: Javíthatja az inzulinérzékenységet és segíthet szabályozni a glükózszintet.
- Küzd a rossz lehelet ellen és felfrissít: Mindkettő friss aromával és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik.
- Javítja a hangulatot és ellazít: A citrusos aroma a fahéj melegségével kombinálva pihentető hatású.
Így készítsd el
Az elkészítése nagyon egyszerű. Csupán egy fahéjrúdra (vagy fél teáskanál őrölt fahéjra), egy csésze vízre és egy evőkanál szárított mandarinhéjra (vagy friss, jól megmosott és az egészségre káros növényvédő szerektől mentesre) van szükséged.
Először is, fel kell forralni a vizet. Később hozzá kell adnunk a mandarinhéjat és a fahéjat. Ezután hűthetjük, amíg öt-tíz percig párologni hagyjuk. Végül leszűrjük, és két percig pihentetjük, mielőtt meginnánk.
The post Miért igyál fahéjas mandarinhéjteát? first appeared on nlc.