Ettől az egy hozzávalótól lesz brutál finom a sült tök
A sütőtök sütése nem igényel túl nagy konyhai tudást, de van egy apró trükk, amitől sokkal édesebb, finomabb lesz. Ettől ugyanis megkaramellizálódik a teteje, és sokkal intenzívebb lesz az íze.
Ez nem más, mint a méz! A Ripost cikke szerint ettől a hozzávalótól lesz csak igazán finom a sült tök.
Nem kell más tenni, mint a tepsi aljára helyezni a feldarabolt tökszeleteket, majd alaposan lelocsolni frissen facsart citromlével, utána pedig mézet csurgatni rá.
A tököt 200 Celsius fokra előmelegített sütőben körülbelül fél órán át süssük, amíg nem karamellizálódik a méz a tetején.
6 tény a sütőtökről, amiről nem biztos, hogy tudtál
- Hamupipőkében jelent meg először a tök szó.
- Mindenhol termesztik.
- Minden töknek körülbelül 500 magja van.
- A sütőtök valójában gyümölcs: Gyümölcsnek a növény azon részét nevezzük, ami magvakat tartalmaz. Tehát a tök gyümölcs. A sütőtök egyébként azon tökök családjába tartozik, amelybe a görögdinnye is, édes íze ellenére mi mégis zöldségként kezeljük.
- A legnagyobb sütőtökös pite, amit valaha sütöttek több mint 1600 kilós lett.
- Igazi vitaminbomba: A sütőtök magas karotin- és C-vitamin-tartalommal rendelkezik, de jelentős kalcium- és foszforforrás. Érdemes beiktatni az étrendbe kalcium, cink, mangán, réz, vas, foszfor, biotin, A, B1, B2, B6 vitaminok és folsav tartalma miatt is.
Kiemelt fotó: illusztráció, Getty Images
The post Ettől az egy hozzávalótól lesz brutál finom a sült tök first appeared on nlc.