Egyre többen dobják ki modern kávéfőzőiket. Inkább visszatérnek az elfeledett készülékhez, mely a világ legjobb kávéját készítette
A kapszulás és automata kávégépek rendkívül kényelmesek, de áruk egyre borsosabb, sokak szerint pedig nem is mindig adják azt a telt, aromás ízt, amit várnánk. Emiatt egyre többen fordulnak a french press felé, ami egyszerű, olcsó, mégis meglepően jó kávét készít.
A french press legnagyobb előnye a fémszűrő: átengedi a kávé természetes olajait és az ízért felelős apró szemcséket, ezért a végeredmény teltebb, karakteresebb és illatosabb lesz, mint papírfilterrel. A zacc a kanna alján marad, a kávé pedig megőrzi a kávészemek valódi aromáját. Ezért nagyon közkedvelt azok körében is, akik korábban a klasszikus “török” kávéra esküdtek.
Egyre többen kezdik újra használni a French press kávéfőzőt (Fotó: GettyImages)
A használata nagyon egyszerű. Durvára őrölt kávét teszel a kannába, felöntöd forráspont alatti vízzel, megkevered, lefeded, majd 4 percig pihenteted. Ezután lassan lenyomod a dugattyút, és már töltheted is. Ha nem iszod meg azonnal, érdemes átönteni másik edénybe, mert a kávé gyorsan keseredni kezd, ha tovább ázik.
Utazáshoz, nyaralóba, irodába is praktikus, mert bárhol működik, ahol tudsz vizet melegíteni. Több adag kávét is kényelmesen készíthetsz vele, és nincs szükség drága gépre vagy külön kapszulára.
Hátránya, hogy a kávé kissé zavaros lehet, a kannát alaposan tisztítani kell, és a kész italt nem érdemes benne hagyni. Cserébe viszont olcsó, tartós, könnyen használható, és sokak szerint ízben jobb, mint a legtöbb otthoni géppel készült kávé.
The post Egyre többen dobják ki modern kávéfőzőiket. Inkább visszatérnek az elfeledett készülékhez, mely a világ legjobb kávéját készítette first appeared on nlc.