azkomgec logo
azkomgec.hu
azkomgec logo
azkomgec.hu

A csicseriborsós tonhalsalátától tuti nem maradsz éhes

2 megtekintés
NLC
Gasztro csicseriborsó tonhalsaláta könnyű ebéd gyors ebéd gyors vacsora
Blurred placeholder

Vannak napok, amikor nem vágyunk nehéz ételre, ebédre is csak valami könnyű, de laktató és egészséges fogást ennénk. Ilyenkor jön jól a csicseriborsós tonhalsaláta, amit nem elég, hogy tíz perc alatt el tudunk készíteni, de tartalmaz minden mikro- és makrotápanyagot is, amire szüksége van a szervezetünknek, így biztosan nem fogunk éhezni vacsoráig.

Ez a saláta egy mediterrán ihletésű, egyszerűen elkészíthető étel, amely igazi vitamin- és fehérjebomba. Az alapvető összetevők – a ropogós salátalevelek, a sós tonhal, az enyhén csípős hagyma, a zamatos paradicsom és a krémes csicseriborsó – fantasztikus harmóniát alkotnak, az ízesítők pedig arról gondoskodnak, hogy ez a sokféle íz szépen összesimuljon.

A tonhal kiváló fehérjeforrás, laktatóvá teszi az ételt, és omega-3 zsírsavakban is gazdag. A magyar konyha eléggé messze áll a dietetikusok által ajánlott, heti két adag hal elfogyasztásától, de most szépíthetünk egyet a dolgon. Ehhez a recepthez én az olajos tonhalkonzervet ajánlom, az öntetben ugyanis határozottan helye van az olajnak.

A csicseriborsó szintén konzerv (mondtam, hogy nem tart 15 percig sem összedobni ezt a salátát!), és ugyanúgy fehérjebomba, mint a tonhal. Emellett rengeteg rostot is tartalmaz, ami támogatja a bélflórát, így az immunrendszert – és szintén a csicseriborsó miatt nem érezzük, hogy nagy szelet toastokat kellene leküldenünk a saláta mellé.

A friss, ropogós salátalevelek, a hagyma, a szárzeller és a paradicsom pedig üdévé és könnyűvé teszik az ételt, és azzal a jó érzéssel állunk fel az asztaltól, hogy ma is adtunk az egészségünknek.

Csicseriborsós tonhalsaláta

Ezzel a mennyiséggel két fő bőven jól fog lakni.

csicseriborsós tonhalsaláta

Csicseriborsós tonhalsaláta (Fotó: ©Daniela White Images, Getty Images)

Hozzávalók:

  • 1 doboz olajos tonhalkonzerv
  • 1 doboz csicseriborsó konzerv
  • 2 marék vegyes salátalevél
  • 1 szál szárzeller
  • 2 db paradicsom
  • fél fej lilahagyma
  • fél citrom leve
  • 1 teáskanál mustár
  • pár szál kapor apróra vágva (vagy szárított)
  • 1 evőkanál kapribogyó (elhagyható)
  • só, bors

Elkészítés: 

  1. A konzerv csicseriborsót öblítsük le hideg vízzel és csepegtessük le. A tonhalat szűrjük le, az olajat fogjuk fel egy nagyobb tálban. A hagymát szeleteljük fel tetszőleges formára, a paradicsomot és a zellert szintén. A salátaleveleket tépjük kisebb darabokra.
  2. Az olajhoz keverjük hozzá egy kézi habverővel a mustárt, a citromlevet, a sót és a borsot, majd keverjük bele a csicseriborsót és a zellert, hogy bevonja az öntet.
  3. Most két kanálra váltunk, beletesszük a tálba a salátát, a kaprot, a hagymát és a villával fellazított tonhalat és összeforgatjuk ezt is.
  4. Végül rátesszük a kapribogyót és a paradicsomot. Ezzel már nem nagyon forgatjuk, hogy ne törjön össze. Kész is az étel.

Ha még nem vagyunk farkaséhesek, hagyjuk állni 10-15 percig az ételt, hogy jobban összeérjenek az ízek.

The post A csicseriborsós tonhalsalátától tuti nem maradsz éhes first appeared on nlc.

Kapcsolódó cikkek