Finom és egészséges, mégis alig esszük itthon ezt az ételt
A Nyúl Szakmaközi Szervezet és Terméktanács először rendezte meg az Európai Nyúlhús Napok rendezvénysorozatát. Hazánk Európa negyedik legnagyobb nyúlhús termelője, egyben a világ második legnagyobb exportőre is – írják az MTI-hez eljuttatott közleményükben. Október 4-én és 5-én országszerte 32 étterem adott otthont a programoknak. Budapest, Debrecen, Eger, Nyíregyháza, Szekszárd, Kaposvár, Pécs és a Balaton-felvidék mellett több kisebb település, mint Zengővárkony, Palkonya, Szálka vagy Lajoskomárom is részt vett az akcióban.
Az országos gasztronómiai összefogás során
az éttermek vendégei modern tálalásban kreatív és különleges nyulas fogásokat kóstolhattak. A programsorozatot október 17-én öt Pest megyei bevásárlóközpontban tartott kóstoltatás követte. A tapasztalatok alapján a magyar fogyasztók nyitottak a minőségi nyúlhúst is tartalmazó ételekre, érdeklődnek a minőségi, kreatívan elkészített nyúlhúsos fogások iránt Magyarországon – összegzett a terméktanács.
A Nyúl Terméktanács és a spanyol INTERCÚN
szakmai együttműködésével, az EU társfinanszírozásával rendezett eseménysorozat egy hároméves kampány első állomása. A kampány célja, hogy visszaemelje a nyúlhúst a mindennapi és az ünnepi magyar konyha alapanyagai közé.
A nyúlhús könnyen beilleszthető az egészséges táplálkozásba, kiváló fehérjeforrás, amely allergén- és zsírmentes, könnyen emészthető, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, emellett jól alkalmazkodik a magyar konyha ízvilágához.
A közlemény szerint Magyarország
Európa negyedik legnagyobb nyúlhústermelője és a világ 2. legnagyobb exportőre. A terméktanács célja, hogy a nyúlhús a hazai fogyasztók asztalain is mindennapossá váljon.
kép: Pixabay
The post Finom és egészséges, mégis alig esszük itthon ezt az ételt first appeared on nlc.
