Az idegsebész egy agyfiatalító édességet ajánl: a magyarok nem igazán szeretik, de csodákra képes
A legtöbb édesség sajnos tele van cukorral, így nemcsak vonalainknak, de agyunknak sem tesz jót. Egy amerikai idegsebész azonban olyan alternatívát javasol, ami nemcsak finom, de segíthet megőrizni mentális frissességünket is. Bár csokoládé vásárlásakor általában a tejes változatokat választjuk az üzletek polcairól, Dr. David Perlmutter, az agy egészségével foglalkozó világhírű szakértő szerint az étcsokoládé az igazán nyerő. Mellé pedig egy kis áfonya.
Az agy legjobb barátai: csoki és áfonya
A szakember szerint a legalább 70 százalékos kakaótartalmú étcsokoládé és a friss áfonya párosa tökéletes kombináció az agy táplálására.
Az étcsokoládéban található flavonoidok javítják az agy vérellátását, az áfonya pedig antioxidánsokkal védi az agysejteket a károsodástól. Együtt pedig olyan szuperdesszertet alkotnak, ami még a tanulást és a koncentrációt is segíti.
„Ez a két összetevő együtt serkenti az idegsejtek közötti kommunikációt, és hozzájárul a memória épségéhez” – mondja dr. Perlmutter.
Finom, és még az Alzheimer-kór ellen is véd
Az étcsokoládé és az áfonya rendszeres fogyasztása még hosszú távon is jót tehet az agynak: segíthet megelőzni az Alzheimer-kórt és a demenciát, csökkentheti a gyulladást, sőt hangulatunkat is javíthatja. A csokoládé ugyanis fokozza a szerotonin termelődését, amit más néven „boldogsághormonként” ismerünk. Így nemcsak agyunk, de lelkünk is profitál belőle.
Így építsd be az étrendedbe
Az idegsebész szerint túlzásokba azért nem kell esnünk: napi egy kis adag is elég ahhoz, hogy kifejtse jótékony hatását ez a két finomság. Ehetjük uzsonnaként, reggeli után vagy akár könnyű esti falatként, a lényeg, hogy minőségi, cukormentes étcsokit válasszunk, és friss, vegyszermentes áfonyával kombináljuk.
The post Az idegsebész egy agyfiatalító édességet ajánl: a magyarok nem igazán szeretik, de csodákra képes first appeared on nlc.