azkomgec logo
azkomgec.hu
azkomgec logo
azkomgec.hu

Elárulta a trükköt a szakács: a fagyasztott borsó finomabb lesz, ha ezzel a hozzávalóval készíted

5 megtekintés

Forrás:

NLC
Életmód mirelit borsó szakács AI videó

Miért nem jó a forralás?

Ha vízben főzzük a borsót, a hőhatás lebontja a zöldségben lévő természetes cukrokat. Ez az oka annak, hogy az íze sokszor kesernyés, a textúrája pedig kásás lesz. Ráadásul a vitaminok is jó részt a főzővízben végzik, így nemcsak kevésbé finom, de kevésbé tápanyagdús is lesz a végeredmény.

A trükk: serpenyő és vaj

Emily, a One Lovely Life gasztrobloggere azt mondja: felejtsük el a főzést, és kapjunk elő egy serpenyőt! Az igazi ízélmény titka ugyanis a vajon pirítás.

„A legjobb módszer a fagyasztott zöldborsó elkészítésére a serpenyős párolás. Egy kevés vajjal és egyszerű fűszerekkel pillanatok alatt megkapjuk a legjobb textúrát és ízt”

– mondja Emily.

Elég 1-2 evőkanál vaj (vagy olívaolaj, ha vegán verziót szeretnénk), és máris sokkal roppanósabb, frissebb, élénkebb lesz a borsó. A zsiradék nemcsak gazdagabb ízt ad, de abban is segít, hogy a fűszerek szépen rátapadjanak a szemekre. Egy csipet só, bors, esetleg fokhagyma vagy friss fűszernövény, és kész is a villámgyors köret.

Ropogós, édes, tápanyagban gazdag

A serpenyőben készült borsó nem csak finomabb, de egészségesebb is: így a vitaminok és ásványi anyagok nagy része megmarad, a textúra pedig üdén roppanós marad. Egy egyszerű trükkel tehát a zöldborsó nem a tányér szürke kísérője, hanem az étel egyik főszereplője lehet.

via

fotó: illusztráció, Getty Images

A videó AI alapú programmal készült. 

The post Elárulta a trükköt a szakács: a fagyasztott borsó finomabb lesz, ha ezzel a hozzávalóval készíted first appeared on nlc.

Kapcsolódó cikkek