azkomgec logo
azkomgec.hu
azkomgec logo
azkomgec.hu

Rákmegelőző szupercsemegeként tartják számon, megéri fogyasztani

7 megtekintés

Forrás:

NLC
Életmód rákmegelőzés szuperétel

Magas réztartalma miatt rákmegelőző szuperételként tartják számon, de sok más jótékony hatása is van, amelyek miatt megéri fogyasztani. 

A kesudió jótékony hatásait Közép-Amerikában régóta ismerik. Gazdag káliumban és B6 vitaminban, fogyasztása kimondottan ajánlott a magas vérnyomással vagy koleszterinproblémákkal küzdőknek. Rézben és vasban is dúskál, amelyek elengedhetetlenek az immunrendszerünk működéséhez. Fehérjéket, zsírokat és antioxidánsokat is tartalmaz, így a szervezetünk hálás lesz, ha fogyasztjuk – hangsúlyozza az Origo cikke.

Natúr, sótlan változatban kiváló egészséges snack, de akár más formában (mint például pörkölve vagy esetleg krémként) is fogyaszthatjuk, de csilivel és sajttal ízesítve kiváló. Érdemes tehát az étrendedbe belecsempészni a kesudiót.

Amúgy a kesudión kívül a mandula és a pisztácia is jótékony hatással van a testünkre. A pisztácia az egyik legjobb vasforrás: már 30 gramm fedezi a napi szükséglet negyedét, ezenfelül sok luteint és potáziumot tartalmaz. A mandula is gazdag magnéziumban és K-vitaminban, ennek köszönhetően a stressz legyőzésében is segít, megnyugtatja az idegeket. 

Még 7 étel, ami csökkenti a rák kockázatát:

Kiemelt fotó: illusztráció, Getty Images

The post Rákmegelőző szupercsemegeként tartják számon, megéri fogyasztani first appeared on nlc.

Kapcsolódó cikkek