Nem papírzsák, nem műanyagzacskó: így kell a kenyeret helyesen tárolni
A legtöbb boltból a kenyeret műanyagot is tartalmazó zacskóban vihetjük haza. Hazaérve aztán sokan hagyják a bolti csomagolásban a pékárut, pedig ez az egyik legrosszabb módszer.
Ha a kenyeret túl sok levegő éri, hamar kiszárad és megkeményedik. Ha műanyagba zárjuk, a nedvesség bennreked, és gyorsan megpenészedhet – figyelmeztet a Vince.hu, amely szerint a legjobb módszer a vászonzacskó. Ez ugyanis engedi lélegezni a kenyeret, de nem hagyja teljesen kiszáradni.
Egy jól szellőző, zárható kenyértáska hosszabb ideig frissen tartja a kenyeret – magyarázza a portál. Sőt még jobb eredményt érhetünk el, ha a vászonba csomagolt kenyeret kenyértartó dobozban tároljuk. Fontos azonban, hogy a doboz ne zárjon teljesen légmentesen!
A kenyér lefagyasztásával amúgy meghosszabbíthatod az eltarthatóságát. Csomagold szorosan fóliába, majd tekerd be alufóliába vagy fagyasztópapírba! Fagyasztásnál használj fagyasztásra alkalmas zacskót, és a lehető legtöbb levegőt távolítsd el belőle, mielőtt lezárod! Mindig címkézd és dátumozd a csomagot, hogy ne egyél lejárt kenyeret véletlenül!
Kiemelt fotó: illusztráció, Getty Images
The post Nem papírzsák, nem műanyagzacskó: így kell a kenyeret helyesen tárolni first appeared on nlc.