Mi történik, ha citromlevet adunk a forróvízhez, és ebben főzzük meg a tojást? A végeredmény lenyűgöző!
Van egy kis citromlé a hűtőben, ami csakis arra vár, hogy végre felhasználd? Akkor próbálj ki vele egy szuper trükköt, mely amellett, hogy praktikus, még abban is segít, hogy pazarlás nélkül hasznosítsd a könnyen megromló és penészessé váló citromlevet.
Így használd fel a citromlevet, mielőtt megpenészedik
1. Főtt tojás készítése
Minden liter vízhez adj hozzá 1 kanál citromlevet. A citromban található citromsav kissé feloldja a tojáshéjban lévő kalcium-karbonátot, így könnyebb lesz majd megpucolni a tojást, amikor elkészült.
2. Jegestea készítése
Önts erősre főzött teát egy jégkockatartóba, melyhez citromlevet is adsz. Ha lefagyasztod, akár víz ízesítésére, akár később tea hűtésére is használhatod majd. Teádat ráadásul úgy tudod majd lehűteni vele, hogy nem válik hígabbá, ahogyan egy vízből készült jégkocka esetében történne.
3. Tejszínhab készítése
Ha egy evőkanál cukrot és néhány csepp citromlevet adunk a tejszínhez, mielőtt felverjük, nem csupán ízesebbé válik a tejszínhab, de gyorsabban is habosodik majd. A citromban lévő citromsav ugyanis denaturálja a tejben lévő fehérjéket. Minél több citromlevet adsz hozzá, annál gyorsabban sűrűsödik a keverék, de legyél óvatos, mert csomósodhat. Legjobb döntés tehát a fokozatosság.
4. Ázsiai ételek készítése
Ha szereted otthon az ázsiai ízeket és készíteni is szoktál ilyen jellegű ételeket, akkor hasznos tudnod, hogy néhány csepp citrom enyhébbé teszi a wasabi erős csípősségét, a babcsíra pedig roppanós állagú marad, ha főzéskor 1 liter vízhez 1 teáskanál citromlevet adsz.
The post Mi történik, ha citromlevet adunk a forróvízhez, és ebben főzzük meg a tojást? A végeredmény lenyűgöző! first appeared on nlc.