Idén is taroltak A Konyhafőnök séfjei
Az őriszentpéteri Pajta nyerte el az idén a Dining Guide Év étterme díjat, míg a Best Of The Best címet továbbra is a Stand őrzi. Az Év szerethető étterme az Alelí Budapest lett, az Év fenntartható étterme díjat pedig a Salt érdemelte ki a hétfő este Budapesten megrendezett díjátadón, amin A Konyhafőnök séfjei is taroltak.
A Dining Guide étteremkalauz TOP10+2 listájára 2025-ben
- a tatai Platán Gourmet
- a budapesti Rumour by Rácz Jenő (Rácz Jenő séf és Gerendai Károly, a Costes Csoport alapítójának közös vállalkozása)
- az esztergomi 42 Restaurant
- a budapesti Salt, amelynek Tóth Szilárd a séfje
- a Babel Budapest étterem, amelynek Kaszás Kornél az executive séfje
- a szintén fővárosi Essencia
- a villányi Sauska 48
- a budapesti Borkonyha, amelynek gasztronómiai koncepciójáért Sárközi Ákos felel
- a Costes Downtown
- a Spago by Wolfgang Puck
- a Costes került még fel.
A Dining Guide TOP100 Étteremkalauz 2022 óta a Best Of The Best, vagyis a legjobbak legjobbjai besorolással ismeri el azon egységek példamutató teljesítményét, amelyek korábban minimum háromszor érték el kategóriájuk legjobb helyezését. A díjat immár negyedik alkalommal a Stand vehette át.
Az Év szerethető étterme díjat az Alelí Budapest kapta az olasz és magyar konyha alapos és szenvedélyes összekapcsolása eredményeként, míg az Év fenntartható étterme díjjal a Salt éttermet jutalmazták, mert a helyi alapanyagokat naturális és formabontó szemlélettel értelmezi újra. Az encsi Anyukám Mondta vehette át az először odaítélt Év legjobb pizzája díjat.
Az Év ifjú séftehetsége díjat Tóth Keve, a balatonszőlősi Casa Christa konyhafőnöke számára nyújtották át, az Év szervizembere Becker Gábor, a Kollázs Brasserie & Bar étteremvezető-helyettese és vezető sommelier-je lett, az Év sommelier-je díjjal pedig Kiss Ferencnek, az Alelí és a BiBo Budapest vezető sommelier-jének munkáját ismerték el.
Kiemelt fotó: Sajtóklub
The post Idén is taroltak A Konyhafőnök séfjei first appeared on nlc.