azkomgec logo
azkomgec.hu
azkomgec logo
azkomgec.hu
Főoldal / Olasz vendéglős kisokos: 15 fontos szó a fagyizótól a kifőzdén át a vendéglőkig

Olasz vendéglős kisokos: 15 fontos szó a fagyizótól a kifőzdén át a vendéglőkig

2 megtekintés
NLC
Szabadidő olasz Olaszország utazás

Ha egy évben összejön egy olasz nyaralás, máris nem telt el az esztendő hiába! Az olasz kávé, főzött fagylalt, pizza, pasta legendás, az egész világ imádja, de egy kis útiszótár nem árt, ha nálunk vagy a fejünkben van.

Olaszország utcáit járva ugyanis meg fogunk lepődni, hogy milyen sokféle vendéglátóhelybe botlunk, ráadásul ezek a műfajok keverednek is egymással. Az a benyomásunk lehet, hogy ebben az országban minden az étel körül forog, és ezzel nem is tévedünk sokat.

Már korareggel az erős olasz eszpresszók illata terjeng, a vacsorák pedig éjszakába is nyúlhatnak, jóllehet már délután elkezdődik a dőzsölés apperitivo néven, ami náluk nem csak az itthon aperetifként ismert italt jelenti, hanem egy közös eseményt: könnyed koccintást és falatozást, amellyel a munkaidő végeztével, késődélután „megnyitják a gyomrot” az esti vacsorázás előtt.

Most 15 szó következik, amit érdemes elsajátítani, hogy az olasz kiruccanások alkamával tudjuk, mit rejt egy osteria, friggitoria vagy enoteca. Íme!

The post Olasz vendéglős kisokos: 15 fontos szó a fagyizótól a kifőzdén át a vendéglőkig first appeared on nlc.