azkomgec logo
azkomgec.hu
azkomgec logo
azkomgec.hu

Hagymát hagymával? Paprika zsírral? Mikor vált szitokszóvá az, hogy egy étel magyaros?

7 megtekintés
HVG
hvg360 3d581a41-b193-40f0-9adc-552bffc57ce9 cfc7545d-bc46-4f4b-a516-b1c6b5cc4b19 e35c4953-9053-4ab2-a59a-1b83d7c4a095 268f3a34-0dac-4b2d-9a75-710ccd74a7d4 0e49f4e6-932c-4b46-9634-3edcbcb9fc29
Blurred placeholder

Miért adunk mindannyian más és más választ arra a kérdésre, hogy mi a magyar étel? Hogyan alakult ki az a kép, amely a magyar konyhát a zsíros, paprikás, rántásos fogásokkal azonosítja? Milyen szerepet játszottak ebben a szakácskönyvek, a történelmi és politikai korszakok? Esznek az unokáink még szalontüdőt vagy Jókai bablevest?

Tovább a teljes cikkhez

Kapcsolódó cikkek