azkomgec logo
azkomgec.hu
azkomgec logo
azkomgec.hu

A karfiol ízletesebb lesz, ha főzés helyett ezt az egy tippet veted be

9 megtekintés
NLC
Életmód karfiol zöldség sütés AIvideó

A főzés helyett süsd meg!

A karfiolt nem főzni, hanem sütni kell – legalábbis Holly Nilsson, a Spend With Pennies gasztrobloggere szerint.

„Sosem gondoltam, hogy egy sima zöldség ennyire izgalmas lehet – de megtaláltam a tökéletes karfiol titkát: a sütőben karamellizálódó, aranybarna széleket!”

– írja.

A trükk egyszerű:

  • a karfiolt rózsáira szedd,
  • locsold meg kevés olívaolajjal,
  • szórd meg sóval, borssal és fokhagymával,
  • majd 200 fokon süsd 20–25 percig, amíg aranybarnára nem pirul.

Miért jobb a sütés, mint a főzés?

Forró vízben a karfiol elveszíti természetes ízét és tápanyagainak egy részét. A sütés viszont kiemeli az édeskés, diós aromákat, miközben a külseje ropogós, a belseje pedig lágy marad.

A végeredmény: egy teljesen új ízvilág, amit még azok is szeretni fognak, akik eddig fintorogtak a karfiolra.

Tipp: variáld bátran

A sült karfiol remek alap bármilyen fűszerhez – kipróbálhatod curryvel, parmezánnal, paprikával vagy akár citromos petrezselyemmel is.

Ha a zöldség kedvenc köreteddé válik, Nilsson szerint „a karfiol többé nem unalmas mellékszereplő, hanem az asztal sztárja lesz”.

via

Fotó: Getty Images

A videó AI alapú programmal készült. 

The post A karfiol ízletesebb lesz, ha főzés helyett ezt az egy tippet veted be first appeared on nlc.

Kapcsolódó cikkek