„Nem volt se vagyon, se férj, csak a saját egzisztenciám” – Mautner Zsófi őszintén a karrierváltásról és a bátorságról
Mautner Zsófia számára a gasztronómia szeretete otthonról hozott örökség.
„Képzeld el, hogy az apukám főzött, ő a mai napig 84 éves, és istenien főz. Nálunk az volt a deal, hogy ő főz, anyukám pedig csak akkor takaríthat, ha apám nincs otthon” – mesélte. Anyukája eközben magas rangú diplomataként dolgozott, így a karrier és a kiteljesedés fontosságát is otthonról hozta.
Cserébe az volt a deal, hogy az anyukám csak akkor takaríthat, amikor apám nincs otthon, mert utálja ezt, meg a porszívó hangját.

Mautner Zsófia
Fiatalon Prágában élt, hat nyelvet beszél, és öt évet töltött Brüsszelben diplomataként, mielőtt életének legnagyobb döntését meghozta. Mautner Zsófia elmesélte, egy egyéves döntési folyamat volt a váltás, és a kis piros noteszébe írta fel a pro és kontra érveket.
Akkor először éreztem meg ezt a flow élményt, hogy milyen az, amikor tényleg egy ilyen teljes, szabad, korlátlan, szárnyaló kreativitásban tudok kibontakozni és alkotni
A Chili & Vanília blogot 2005. szeptember 2-án, a születésnapján indította: „Ezzel ajándékoztam meg magam” – mondta.
Azóta Zsófi több lábon él: gasztro-tanácsadással, szakácskönyvekkel, rendezvényekkel, főzőversenyekkel, sőt gasztroturisztikai projektekben is részt vesz.
A podcastban többek között még szó esik arról, hogy:
- miért nem családbarát szakma a séfvilág, és miért van több férfi a Michelin-csillagos éttermekben,
- hogyan kell felkészülni egy tudatos karrierváltásra,
- miért kell 2-3 év tartalékot gyűjteni az álmainkhoz,
- és hogyan marad hiteles az, aki a szenvedélyét hivatássá teszi.
The post „Nem volt se vagyon, se férj, csak a saját egzisztenciám” – Mautner Zsófi őszintén a karrierváltásról és a bátorságról first appeared on nlc.