Ezzel a módszerrel kívül ropogós, belül puha és szaftos és ízletes lesz a szezámmagos rántott csirkemell
 
                    Rántott húst elvileg mindenki tud sütni, nincs benne semmi ördöngösség. Csakhogy van jó rántott hús, kevésbé jó rántott hús, és van az egészen elképesztően csodálatos, szezámmagos rántott csirkemell.
A rántott hússal kapcsolatban kevés elvárásunk van, de ha azok nem teljesülnek, akkor probléma van. Első és legfontosabb, hogy legyen a hús puha. Ez elég sok mindentől függ, hogy összejön-e, a legjobb, ha rögtön jó barátunkkal, a csirkemellel próbálkozunk.
A csirkemell alapvetően nem a legfinomabb hús, inkább semlegesnek mondanám, viszont egészen ellenállhatatlanná tehetjük, ha ismerjük a trükköt. Ég és föld lesz a különbség: ha a felszeletelt húst fokhagymás tejben pácoljuk, amibe 6 százaléknyi sót is tettük, a rántott csirkemell puha, szaftos és ízletes lesz.
Ettől a 6 százalékos sóoldattól nem kell megijedni: azt jelenti, hogy fél liter tejbe belekeverünk 30 gramm sót. Ez az arány éppen megfelelő ízt ad a húsnak.
A panírozás külön izgalmat visz az ételbe: a szezámmagtól (vagy bármiféle apró olajos magtól) még sokkal finomabb lesz a rántott hús. A szezámmag nemcsak ropogósságot ad, hanem egyfajta gourmet-twistet, amitől az egész fogás úgy hat, mintha egy bisztróban rendeltük volna. A forró olajban a magok kissé megpirulnak, amitől finom, mogyorós bukéja lesz az ételnek.
Ezzel a módszerrel annyira finom lesz a rántott hús, hogy nem is lesz elég egy csirkemell: készítsük rögtön kettőből. Az ebéd maradékát nagyjából uzsonnaidőig el fogja majszolni a család, csak úgy, magában.
Szezámmagos rántott csirkemell
Kívül ropogós bunda, belül puha, szaftos csirkemell.

Szezámmagos rántott csirke (Fotó: SimpleImages, Getty Images)
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- fél liter tej
- 30 g só
- 3 gerezd fokhagyma
A panírhoz:
- liszt
- tojás
- panírmorzsa
- 3 marék szezámmag
A sütéshez:
- olaj
Elkészítés:
Elkészítjük a sóoldatot: a tejbe belekeverjük a sót és a zúzott fokhagymát (fokhagymapor is jó).
Felszeleteljük a csirkemellet és beletesszük a sóoldalba, majd legalább fél órán át hagyjuk pihenni a hűtőben.
Amikor letelt az idő, bepanírozzuk a húst a szokásos módon: lisztbe, elhabart tojásba és szezámmaggal kevert zsemlemorzsába mártjuk.
Bő olajat forrósítunk, majd a húsok mindkét felét aranybarnára sütjük.
Már kezdődhet is a lakoma, ma biztos, hogy nem kell könyörögni a gyerekeknek, hogy terítsék meg az asztalt, maguktól fognak leszivárogni a szobájukból a mennyei illatokra, és mindent meg fognak tenni, hogy minél előbb felfalhassák a húst.
The post Ezzel a módszerrel kívül ropogós, belül puha és szaftos és ízletes lesz a szezámmagos rántott csirkemell first appeared on nlc. 
                 
                         
                        