Spájzoljunk be száraztésztából? Új szabályok jönnek a boltokban

Változnak a száraztésztára vonatkozó előírások. Ennek nyomán új tésztafajták is megjelenhetnek a polcokon, míg mások lekerülhetnek.
Megújulhatnak a száraztésztákra vonatkozó hazai előírások. Az Agrárminisztérium rendelettervezete pontosabban meghatározná a „friss tojásos”, „teljes kiőrlésű” és „ízesített” tészták fogalmát – írja a Pénzcentrum. A cél, hogy a vásárlók jobban eligazodhassanak a különböző tésztafajták között.
A jövőben a „friss tojásos” tészta megjelölést csak azok a termékek viselhetik, amelyek valóban friss, legfeljebb 48 órás tojásléből készülnek, és nem hőkezelt vagy porított tojásból. Ez a változtatás elsősorban a fogyasztók megtévesztésének elkerülését szolgálja.
A rendelet bevezetné a „teljes kiőrlésű száraztészta” kategóriát is. Ez az elnevezés csak abban az esetben használható, ha a tészta kizárólag teljes kiőrlésű lisztből készül.
A portál cikke szerint megszűnne az eddigi „egyéb száraztészta” kategória. Helyét az „ízesített, dúsított, színezett száraztészta” elnevezés venné át. Ide tartoznak például a spenóttal, paradicsommal, fűszerekkel vagy lencsével készült tészták.
A változtatás nem azonnal lép életbe, a gyártók számára 18 hónapos átmeneti időszakot biztosítanak.
A TOP10 olasz tésztafajta, ami meghódította a világot:




Kiemelt fotó: illusztráció, Getty Images
The post Spájzoljunk be száraztésztából? Új szabályok jönnek a boltokban first appeared on nlc.