azkomgec logo
azkomgec.hu
azkomgec logo
azkomgec.hu

Ez a 3 legkárosabb kávéfajta az orvos szerint

4 megtekintés

Forrás:

NLC
Aktuális kávé káros

Kiderült, melyik a három legkárosabb kávéfajta. Érdemes erre odafigyelni!

Alexandra Fileva orvosszakértő megnevezte a három legkárosabb kávéfajtát. Véleménye szerint a 3 az 1-ben (3in1) instant kávékeverék vezeti a listát – írja a magyarhirlap.hu cikke. Sok cukrot, hidrogénezett növényi zsírokat és szintetikus vegyületeket tartalmaznak ezek a kávék – hívta fel a figyelmet -, amelyek allergiát és gyomor-bélrendszeri problémákat okozhatnak.

A latte veszélye a magas telítettzsír-, cukor- és kalóriatartalmában rejlik – magyarázta. A rendszeres fogyasztása anyagcserezavarokat, zsírmájbetegséget és magas koleszterinszintet is okozhat.

A frappuccino is felkerült a listájára, mivel sok cukorral, mesterséges aromákkal és sűrítőanyagokkal készül.

Vigyázz, nem mindegy mikor iszod reggelente az első kávédat!

„A legideálisabb időpont a kávézáshoz általában a reggel közepe vagy vége, vagyis körülbelül 60-90 perccel az ébredés után” – mondta Nichola Ludlam-Raine táplálkozási szakértő. Ez azt jelenti, hogy ha 7 és 10 óra között kelsz, akkor a 9:30 és 11:30 közötti időszak a legjobb. Ennek az az oka, hogy a kortizolszintünk – ez az az ébresztő stresszhormon, ami felpörget és ébren tart – ébredés után természetesen eleve magas, és körülbelül egy óra múlva kezd csökkenni. Ha túl korán kávézol, az csökkentheti a koffein hatékonyságát, sőt akár teljesen felboríthatja a napi energiaszinted. „Ha közvetlenül ébredés után iszol kávét, az tompíthatja a szervezet természetes energiaváltozását, és így később sokkal inkább rászorulsz majd a koffeinre” – magyarázza Ludlam-Raine.

Kiemelt fotó: illusztráció, Getty Images

The post Ez a 3 legkárosabb kávéfajta az orvos szerint first appeared on nlc.

Kapcsolódó cikkek