A tökéletes limonádé aránya: így lesz a legjobb nyári szomjoltó

A limonádékészítés olyan, mint lecsót főzni. Mindenki csinálja a nyáron, és persze mindenkinek van egy bevált receptje, amihez a végletekig ragaszkodik, mert a szülők, nagyszülők is pont így csinálták. Ez pedig nyilván szent és sérthetetlen. Nem is szeretnénk kétségbe vonni a legendás receptúrát, csupán ajánlanánk egy másik alternatívát, ami a nagy könyv szerint a tökéletes limonádé arányokat rejti.
Ez azt jelenti, hogy se nem túl édes, se nem túl savanyú italról van szó, amit különösen jól esik fogyasztani a tikkasztó nyári napokon.
Ha úgy érzed, nyitott vagy valami újat kipróbálni, akkor így csináld.
A tökéletes arány
A 2:1 arányú citromlé-cukor arány és a 3:1 arányú víz-citromlé arány, egy csipet sóval és rengeteg jéggel eredményezi a hozzáértők szerint a tökéletesen hűs, édes-savanykás limonádét, ami oltja a szomjat.
Fotó: Getty Images/Yulia Naumenko
A jó limonádé titka az egyensúly a savasság és az édesség között. Ahogy egy jól megkevert koktélnál, itt is a jég fokozatos olvadása hígítja az italt a tökéletes állagúra és ízűre, miközben iszod. Ez azt jelenti, hogy a következőkre lesz szükséged 4-6 adaghoz:
Hozzávalók
- 1 csésze frissen facsart citromlé (kb. 10–12 citromból)
Képes kapcsolódó cikkek: Házi málnaszörp főzés nélkül, ahogy a nagymamám csináltaTörlésSzerkesztés
- fél csésze cukor
- egy csipet só
- 3 csésze hideg víz
- 1 liter (kb. 4 csésze) jég
Elkészítés
Keverd össze a citromlevet és a cukrot, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik (kézi habverővel vagy turmixban is csinálhatod). Add hozzá a sót és a vizet, majd alaposan keverd össze. Öntsd az egészet egy kancsóba, amiben már ott a jég. Poharakba szervírozd, amiket szintén tölts meg jéggel. Ne aggódj, ebben az arányban pont az a jó, hogy a jéggel együtt lesz megfelelő az ízvilág, nem fogja felhígítani.
Előre is elkészítheted az ital alapját, ehhez a cukrot csak a citromlével keverd el, a vizet csak szervírozás előtt add hozzá. Ez a sűrített szirup lefedve, hűtőben 5 napig is eláll, de a legjobb íz akkor érhető el, ha a citromlét a facsarás után néhány órán belül elfogyasztod. Ízlés szerint mentalevéllel vagy gyümölcsökkel is megbolondíthatod.
The post A tökéletes limonádé aránya: így lesz a legjobb nyári szomjoltó first appeared on nlc.