3 tipikus konyhai baki, ami miatt jegesedik a fagyasztott málna

Tudd meg, melyek a leggyakoribb hibák, melyeket a legtöbben elkövetnek a málna fagyasztásakor és azt is, hogy miként kerülheted el ezeket.
Az első és leggyakoribb hiba a málna alapos megmosása fagyasztás előtt. A víz mélyen behatol a szemekbe, és a jégképződés kész szivaccsá változtatja azokat. Ha a gyümölcs házilag termesztett és tiszta, érdemes eltekinteni a mosástól. A kevésbé tiszta vagy boltban vásárolt málna esetében létezik egy biztonságos alternatíva: törjük össze a szemeket, és keverjük össze cukorral – ez megőrzi az ízüket és megakadályozza a jégkéreg kialakulását.
Illusztráció: Getty Images
Egy másik hiba az előhűtés figyelmen kívül hagyása. A szobahőmérsékletű gyümölcs közvetlenül a fagyasztóba helyezése veszélyes hőmérséklet-ingadozást okoz. A hő és az elpárolgó nedvesség azonnal dérréteget képez a felületen. Ennek elkerülése érdekében terítsd szét a málnát vékony rétegben egy tálcán, és tedd a hűtőszekrénybe! Miután teljesen kihűlt, tedd át a fagyasztóba a végső fagyasztáshoz.
A harmadik probléma a túlérett vagy túl puha szemek védelem nélküli lefagyasztása. A puha bogyós gyümölcsök könnyen deformálódnak, levet bocsátanak ki, amely aztán kemény kéreggé fagy. Az ideális megoldás a réteges fagyasztás cukorral. A porcukor felszívja a felesleges nedvességet a szemekből. Megbízhatóan védi a málnát a jégkristályosodástól, és megőrzi eredeti alakját.
Légy óvatos akkor is, amikor a lefagyasztott málnákat kiveszed a mélyhűtőből! A meleg levegővel való érintkezés ugyanis páralecsapódást okoz a felületükön. Próbáld meg minimalizálni a fagyasztott málnák hőnek való kitettségét azzal, hogy csak közvetlenül felhasználás előtt veszed elő őket!
The post 3 tipikus konyhai baki, ami miatt jegesedik a fagyasztott málna first appeared on nlc.