Hűtsd magad! 12 étel, ami felér egy hideg zuhannyal
Egy étel lehet hűsítő? Naná, és most nem a hideg, hűtött ételekre, jégkrémekre vagy fagyikra gondolunk, hanem olyan alapanyagokra, amelyek hűsítő hatást fejtenek ki az emberi szervezetben.
Ha belegondoltok, milyen jól esnek a mézeskalács-fűszerek télen, mint a fahéj, gyömbér, szegfűszeg, szegfűbors, ugyanígy léteznek hűsítő hatású fűszerek, zöldségek, gyümölcsök és tejtermékek is. Érdemes ilyenkor ezeket beszereznünk, és egy-egy ételben akár több hűsítő alapanyagból is készíteni ételeket.
Nem is muszáj ezeket nyersen enni, a hűsítő hatású alapanyagok akár főtt vagy sült ételekben is kifejtik a hatásukat. Persze jólesik ilyenkor minél egyszerűbben, természetesebben táplálkozni, és lehetőleg keveset állni a sütő vagy gáztűzhely mellett.