Kikotyogta a séf: tökéletes lesz a fagyasztott sült krumplid, ha elkerülöd ezt a hibát
A fagyasztott hasábburgonya az egyik leggyakrabban előkerülő fagyasztott árucikk a háztartásokban, ugyanis egy zacskónyi mindig készen áll a fagyasztóban, és gyors és ízletes köretként, valamint egyszerű sós nassolnivalóként is megállja a helyét. Ráadásul sokkal gyorsabban elkészíthető, mint a házi készítésű hasábburgonya – aminek trükkjét itt osztottuk meg.
A fagyasztott hasábburgonya egyik gyakori problémája azonban, hogy hajlamos megpuhulni a sütőben, ami korántsem ideális, ha ropogós, aranybarna felületet szeretnénk. Van egy gyakran elkövetett hiba, ami miatt a hasábburgonya észrevétlenül megpuhulhat – írja a Nottinghampost.
David Nayfield, a Che Fico séfje szerint a fagyasztott hasábburgonya minden alkalommal, amikor elkészíted, olyan finom lehet, mintha éttermi minőségű lenne, feltéve, hogy helyesen csinálod. Ez azt jelenti, hogy
kerülni kell a sütőtálcák vagy a légkeveréses fritőz kosarainak túlzsúfolását
, amit az Express beszámolója szerint a „legnagyobb hiba”, amit otthoni sült krumpli készítésekor elkövethetünk.
A tökéletes ropogósság eléréséhez a hasábburgonyának elegendő helyre van szüksége a ropogósodáshoz. Ha túl sokat és túl közel helyeznek el egymáshoz, akkor inkább gőzölögni fognak, mintsem megsülnek. A séf azt is kiemelte, hogy sütés előtt fontos az előmelegítés. Ha közvetlenül hideg sütőbe vagy légkeveréses fritőzbe helyezzük a hasábburgonyát, az valószínűleg átázik vagy egyenetlenül sül meg.
Hasznos irányelv, hogy a sült krumpli sütése előtt melegítsd elő a készüléket körülbelül 200°C-ra, hogy elérd a tökéletes aranybarna állagot.
És amikor a hasábburgonya sütéséhez légkeveréses fritőz vagy hagyományos sütő használata közötti vitáról van szó, a szakácsoknak egyértelműen van egy kedvencük. New York sztárséfje, George Duran azt állítja, hogy a hasábburgonya légkeveréses fritőzben sütése olyan, mintha „gyorsan a ropogós mennyországba” juttatná a sült krumplit.
Ez a módszer nemcsak gyorsabb, mint a sütőben való sütés, így hamarabb élvezheted a finom, ropogós sült krumplit, de kiküszöböli a forró étolajjal való érintkezésből eredő sérülések kockázatát is, így sokkal biztonságosabb alternatívát kínál.
The post Kikotyogta a séf: tökéletes lesz a fagyasztott sült krumplid, ha elkerülöd ezt a hibát first appeared on nlc.