A pocsék albán fagyi sokszor ugyanannyiba kerül a Balatonnál, mint a minőségi fagylalt – Így ismerheted fel az átverést
A porból készült, a minőségi alapanyagokat hírből sem ismerő albán fagylaltok a balatoni nyaraláson is tudnak kellemetlen perceket okozni. Ha már sok ezer forintot hagyunk ott a fagyizóban, igazán kellemetlen élmény, hogy még csak jó élmény sem társul hozzá.
Egy időben látványos volt az árkülönbség a minőségi fagylaltok és a porból készült társaik között, többnyire már a kedvezőbb árazás árulkodott arról, hogy a pénzünkért ne számítsunk jó minőségre. Sajnos azonban sok helyen ez már nincs így, pláne az olyan kiemelt turisztikai területein az országnak, mint a Balaton, ahol sokszor a rossz fagyiért is ugyanannyit kell fizetnünk, mint a jóért.
És miért fizetnénk a rossz fagyiért, ha vehetünk jót is?
A jó hír az, hogy a rossz minőségű fagyi nemcsak a kóstolásnál bukik le, hanem vannak más árulkodó jelek – írja a Promotions.
- Az ilyen fagylalt jellemzően magasan fel van halmozva, mivel habosítják, tehát nagy mennyiségben van a pultban. Sokszor még zárás után is bőven marad belőle.
- Az illata nem túl intenzív, de ezt a pult mögül nem érezni, de ha valaki a családból beáldozza magát és vesz egy gombócnyi kóstolót, már itt kiderül a turpisság.
- Szintén jellemző ezekre a fagylaltokra, hogy nagyon élénk színűek, ez pedig a hozzáadott mesterséges anyagoknak és aromáknak köszönhető, éppen emiatt nem ajánlott a fogyasztásuk. A kézműves fagylaltok jóval visszafogottabb színűek, hasonlítanak arra, amiből készültek.
- Az igazi kézműves fagylaltokból annak intenzívebb íze és a tömörebb állaga miatt ritkán adnak hatalmas adagokat.
- Az albán fagyikra jellemző, hogy sokszor mindenféle furcsa fantázianeveken vannak kitéve a pultban.
Az albán fagyi porból készül és semmilyen természetes anyagot nem tartalmaz, így nem nehéz kitalálni, hogy mind az előállítása, mind a tárolása sokkal költséghatékonyabb. Természetesen a táblákon szemrebbenés nélkül feltüntetik a kézműves feliratot, és ha ilyesmivel találkozunk, nyugodtan mondhatjuk, hogy átveréssel van dolgunk.
Ha cukrászdába vagy fagyizóba megyünk, érdemes előtte lecsekkolni a közösségi média oldalukat: a vevők visszajelzései többnyire jó irányjelzőnek számítanak. Ha így teszünk, jó eséllyel elkerülhetjük a túlvizezett, túl cukrozott fagylaltokat, melyek csak rossz ízt hagynak a szánkban, ráadásul igencsak drágán.
The post A pocsék albán fagyi sokszor ugyanannyiba kerül a Balatonnál, mint a minőségi fagylalt – Így ismerheted fel az átverést first appeared on nlc.