Hová ültessük a kaprot, hogy buja és csodás aromájú legyen?
Valószínűleg sokan csalódtak már, amikor az otthon termesztett kapor száraznak és ízetlennek bizonyult. Hogyan lehet ezt elkerülni? Hogyan lehet igazán aromás és zamatos fűszernövényt termeszteni odahaza?
Természetesen nagyon fontos a növény rendszeres öntözése és megfelelő trágyázása. De valószínűleg a tökéletes kapor fő titka a megfelelő termesztőhely. Szóval hová ültessük, hogy később ne csalódjunk a termés minőségében?
Az első dolog, amit figyelembe kell venni, a kapor fényszeretete. A napfény hiánya az egyik leggyakoribb oka a zöld növények gyenge növekedésének és fejlődésének. Ezért olyan helyet kell választania a növény számára, amely napos területen található, ahol a nap legalább napi 6-8 órán át süt. Ne feledd: az árnyék és a részleges árnyék kedvezőtlen körülmények a kapor termesztéséhez.
Ezért a fűszernövényeket nem szabad magasabb növények (pl. napraforgó) mellett termeszteni. Egy másik fontos szempont: az egészséges kaporhoz könnyű és laza talajt kell választani. A sűrű, agyagos talaj nem alkalmas a növény számára.
(via)
The post Hová ültessük a kaprot, hogy buja és csodás aromájú legyen? first appeared on nlc.