azkomgec logo
azkomgec.hu
azkomgec logo
azkomgec.hu

„Annyit egyél, amennyi jól esik – az egészet!” Miért falunk kipukkadásig és miért tömjük a másikat? Beidegződéseink az étkezőasztalnál

10 megtekintés

Forrás:

HVG
hvg360 magyar konyha zabálás étkezőasztal gasztronómia életmód
Blurred placeholder

Miért az alapján döntünk egy étteremről, hogy elég nagyok-e az adagok? Miért nem merünk újra megkóstolni valamit egy-egy rossz élmény után? Miért nem szeretünk osztozkodni? És miért félünk attól, ami egy kicsit is más? Mindannyian magunkkal hozzuk a múltunkat az étkezőasztalhoz. Gyerekkori élmények, családi szokások, iskolai menzák és a körülöttünk élő közösség mintái alakítják, hogyan eszünk, mit tartunk finomnak, és mennyire merünk új fogásokat kipróbálni. Nézzük, mit árulnak el rólunk legismertebb averzióink.

Tovább a teljes cikkhez

Kapcsolódó cikkek