Ritkán esszük, pedig ez a legalacsonyabb koleszterintartalmú hús

A legalacsonyabb koleszterintartalmú hús nem egy átlagos szárnyas vagy halhús, hanem a strucchús – írja az nlc.
Azok, akik az egészséges, alacsony koleszterintartalmú étkezést részesítik előnyben, még a csirkénél vagy a pulykánál is jobban járnak azzal, ha az itthon még egzotikusnak tartott struccok húsából készítenek maguknak ételt.
Emellett ez az étel fehérjében gazdag és telített zsírsavakat, valamint cinket és vasat tartalmaz, így ideális választás a szív- és érrendszeri egészségünk megőrzése érdekében. A vörös húsok minden előnye megtalálható benne, azok hátrányai nélkül, ráadásul könnyed, és nincs erős szaga vagy nehéz állaga. A strucchúst speciális hentesüzletekben vagy online szerezhetjük be, és közepes lángon ajánlott elkészíteni, ugyanis az alacsony zsírtartalma miatt gyorsan kiszáradhat.A magas koleszterinszint tünetei először az arcon és a végtagokon tűnhetnek fel, de a zsíroktól elválaszthatatlan koleszterin lehet jó és rossz is, és a kávé helyes lefőzésétől kezdve a rendszeres fokhagyma- vagy tojásfogyasztáson át számtalan dolgot tehetünk a minél optimálisabb érték eléréséért.